gallery wordpress plugin

COOMBELEA HOUSE
Client: Private
Location: Devon, UK
Completion: 2006

The project comprised the refurbishment of an existing 1930s speculative bungalow with attic bedrooms.

The house was bought in a dilapidated state as a project. The approach has been to open up the interior as much as possible and create a flow between inside and outside to make the most of the lush sheltered gardens. Key to this approach has been the increase in window provision and the dropping of existing window openings to ground level to allow the eye to pass through. The house commands wonderful views across Dartmoor and these have been successfully brought into the main living spaces.

The result is a modern elegant and light filled interior with a sophisticated flow of space and a direct connection to the outside. Married to this is the use of a soft pallet of materials to give warmth and comfort whilst complimenting the owners collection of the 1960s Scandinavian furniture.

The designs show just what is possible when working with what might at first appear to be an unprepossessing base building.

Move or Improve Article